Home / MARIN BIKES STORY

MARIN BIKES STORY

MADE FOR FUN

Siden de første terrengsykkelene med Marin Bikes-navnet debuterte i 1986, har merkevaren vært dedikert til å berike livene til rytterne våre ved å lage morsomme, høyklassiske sykler som gir år med kjøreglede. Vi driver en virksomhet basert på hardt arbeid, drevet av lidenskap, og oppfylt av tilfredsstillelsen av å bringe syklingglede til ryttere over hele verden.

Enten du synes det er gøy å sykle over robuste stier til den høyalpine innsjøen, pinne et startnummer og delta i ditt første løp, ta den lange veien hjem på pendlersykkelen din, bikepacking til det fjerntliggende campingplassen, eller bare utforske nabolagssykkelbanene, Marin tar moroa med deg på turen. Det er prinsippet som veileder oss når vi utvikler nye sykler, fra langdistanse, terrengspisende maskiner som er hjemme i noen av verdens mest krevende racerbaner til den allsidige asfaltsamlingen. Hvert modell er designet for å være leken og maksimere mulighetene for tohjulsmoro.

1986 – 1988

Marin’s første modell, Madrone Trail, vakte stor oppsikt og la grunnlaget for tre tiår med prestasjonsorienterte terrengsykler.

Bare to år etter selskapets oppstart brøt den populære 1988-modellen Marin Team Titanium ny mark som en av de første serieproduserte titanterrengsykkelene i bransjen.

1986 – 1988

Marin begynner med å navngi modeller etter ikoniske landemerker i Marin County: Muirwoods, Bolinas Ridge, Pine Mountain, Indian Fire Trail, Eldridge Grade, og Hidden Canyon.

1991

Marin har en lang historie med innovasjon og har vært en pioner innen å introdusere nye kategorier på markedet. Basert nær det urbane sykkelmiljøet i San Francisco, var Marin i forkant av den nye hybridkategorien og introduserte noen av de første modellene i bransjen, noe som utvidet merkevaren til et nytt segment av ryttere.

1993

Marin lanserte Titanium FRS i 1993, og den var den første fulldempede terrengsykkel som var laget av titan. Sykkelen var utstyrt med komponenter fra Manitou Suspension, og den veide bare 25 pounds (11.3 kg). Marin-syklisten Jürgen Beneke vant verdensmesterskapet i utforsykling i 1993 på en Titanium FRS.

TIME FLIES BY


Gjennom 90- og 2000-tallet bygde Marin en verdensomspennende tilhengerskare ved å tilby innovative, konkurransedyktige sykler og vellykkede sponsede ryttere. Hydroformede, monokokte og stadig flere fulldempede modeller, samt Quad-Link-designet, kom på markedet. Disse MTB-modellene kombinert med en større vektlegging på asfaltsykler, hadde solid forankret Marin som en av sykkelindustriens viktigste pådrivere

2012 – 2013

Neste kapittel i Marins historie åpner seg, under nytt eierskap og ledelse, er bransjeveteraner fokusert på å gjenopplive den berømte merkevaren.

2014

Attack Trail enduro og Mount Vision trail-syklene kom på markedet, og brakte Marin inn i rekkevidden av karbonfulldempede terrengsykler. En helt ny serie med «Speed Commute» Fairfax-modeller bringer en ny stil til hybrid-utvalget og vinner priser og anerkjennelse fra media og ryttere.

2015

Rift Zone 29er med IsoTrac-utrustning lanseres, nå med 120/110 mm hjulreise og tilgjengelige karbonfiberrammer

2016

I anledning av Marins 30-årsjubileum kommer Pine Mountain- og Four Corners-modellene tilbake til utvalget. De arvinspirerte modellene bruker cromoly-rammer og grafiske pakker som minner om Marins innflytelsesrike tidlige år. “Beyond Road” Gestalt-linjen debuterer, noe som gir ryttere nye alternativer i den fremvoksende multi-overflate / gruskategorien

2017

Takket være Marins verdensklasse-forsyningskjede blir den helt nye Hawk Hill terrengsykkelen en industribenchmark, og tilbyr rytteren enestående ytelse som utfordrer prislappen. Hawk Hill blir raskt Marins toppselgende modell, både i antall enheter så vel som i dollar.

2018

En fulldempings-renessanse med den banebrytende Wolf Ridge som leder anvisningen utviklet i samarbeid med teknologileverandøren Naild, bringer Wolf Ridge som faktisk er det første helt nye fjæringsdesignet på markedet på årevis, og har fått dusinvis av strålende anmeldelser, samt noen av sykkelindustriens høyeste utmerkelser. Utvidelse av den populære MultiTrac-linjen, med flere Hawk Hill-modeller, samt at Rift Zone flytter til plattformen, sammen med den nye B-17.

2019

Marin fortsetter å være en forkjemper for innovasjon, og lanserer et bredt utvalg av nye modeller på markedet, inkludert Presidio og ebike-familier, sammen med utvidelse av andre populære modeller.

2020

Rift Zone Carbon-modellene blir med i kampen, og hever MultiTrac-linjen med høyytelsesrammer og nye spesifikasjoner. Den helt nye Headlands bringer karbon til «Beyond Road»-segmentet, i en virkelig Marin-stil, med rikelig med nytte og moro innebygd.

2021

Alpine Trail E-modellene stjeler oppmerksomheten, og høster ingenting annet enn ros fra både mediekanaler og ryttere. Alpine Trail Es tar alt det fantastiske ved vår lengste fjæringsreise aggressive endure-plattform for å lage Marins mest kapable eMTB til dags dato.

På asfaltsiden bringer Larkspur tilbake den klassiske «mixte» stilsykkelen, blander stilelementer fra tidligere terrengsykler med moderne komponenter, noe som resulterer i en enestående multi-overflate cruiser.

2022

Et nytt år starter med et smell, når en oppdatering av den populære Alcatraz blir introdusert. Den populære dirt jump/slopestyle-modellen, utviklet i samarbeid med legenden Matt Jones, er nå tilgjengelig i to rammemål og friske, iøynefallende grafikk. Ytterligere forbedringer til andre modellfamiler i Marin-serien bringer en ny toppmodell Rift Zone Carbon 29 XR-modell, elektriske assistanseversjoner av Stinson-komfortsyklene, utvidelse av den populære DSX flat-bar gruslinjen, og mer.

Handlekurv